VEX-units - ontworpen met goede hygiëne in gedachten

Schone lucht

In verblijfsruimten is schone en aangename lucht een pre.  Een schoon en hygiënisch ventilatiesysteem is een voorwaarde om de lucht die wordt verspreid in huis, klaslokaal, kleuterschool of kantoor ook schoon is.

Of een ventilatiesysteem schoon en hygiënisch kan worden gehouden, is afhankelijk van twee factoren: van de materialen en componenten waaruit het systeem is opgebouwd en van een ontwerp dat eenvoudig reinigen mogelijk maakt.

Al onze compacte en modulaire ventilatiesystemen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te inspecteren en te reinigen zijn. Hierbij is het doel te voorkomen dat ziekteverwekkende organismen en schadelijke chemische stoffen in de lucht terechtkomen. 

De vereniging van Duitse ingenieurs (VDI) heeft een aantal richtlijnen opgesteld voor hygiëne in ventilatiesystemen (VDI6022-1). In Duitsland en andere Europese landen is het al een aantal jaren een marktvereiste dat ventilatiesystemen ontworpen zijn volgens VDI6022-1, maar inmiddels is dit ook in de Scandinavische landen steeds vaker een vereiste.

Materiaal en componenten

De materialen en componenten waarvan onze VEX-units* worden opgebouwd, zijn gecertificeerd volgens VDI6022-1, wat betekent dat alle oppervlakken van een type zijn waarbij de aanwas van bacteriegroei, etc. niet mogelijk is (ISO846-gecertificeerd materiaal).
* VEX100, VEX200, VEX300, VEX4000

De modulaire unit VEX4000 is op bestelling leverbaar met VDI6022-certificaat

Synlab Certifikat Engelsk

De gehele VEX4000-serie van modulaire luchtbehandelingsunits kan met behulp van onze selectiesoftware EXselectPRO geconfigureerd worden als gecertificeerde VDI6022-unit.

De VEX4000-serie is gekeurd en gecertificeerd door het onafhankelijke Duitse laboratorium Synlab. 

Als de VEX4000-unit wordt geconfigureerd volgens de richtlijnen van onze selectiesoftware, zijn alle modules van de luchtbehandelingsunit en onderdelen van de luchtbehandelingsunit gemakkelijk toegankelijk voor inspectie en reiniging om schadelijke bacteriën en deeltjes te voorkomen.

Reiniging

Wist u dat een ventilatie-unit 1-2 keer per jaar geïnspecteerd en schoongemaakt dient te worden?

Om de reiniging zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we ervoor gezorgd dat al onze units zo zijn ontworpen dat ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn. Dit betekent gladde oppervlakken en eenvoudige toegang, waarbij het gemakkelijk is om onderdelen te demonteren voor reiniging.

Alle units worden geleverd met een producthandleiding met een hoofdstuk over onderhoud en reiniging. In dit hoofdstuk vindt u een gedetailleerd overzicht van hoe en hoe vaak de onderdelen van de unit moeten worden gedemonteerd en gereinigd.

Neem contact met ons op voor advies...

Als u een project heeft waarbij toepassing van de VEX4000 VDI aan de orde kan zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies.

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Ontvang gratis advies over
ventilatieproducten en systeemoplossingen


INATHERM BV
Tielenstraat 17
5145 RC Waalwijk

Tel +31 416 317830
E-mail: inatherm@hcgroep.com
Vex overview

VEX-overzicht

Hier krijgt u een snel overzicht van het gehele programma van compacte VEX-units met warmteterugwinning.

Zie het VEX-overzicht hier